Tietosuojakäytäntö

Fruugo.com Ltd Yksityisyyskäytännöt

Fruugo.com Ltd. (”Me”) olemme sitoutuneet suojelemaan ja kunnioittamaan yksityisyyttäsi.

Nämä käytännöt (samoin kuin käyttöehtomme ja muut käytännöissämme mainitut asiakirjat) määrittävät perusteet sille, miten käytämme sinusta keräämiämme tai sinun meille luovuttamiasi henkilötietoja. Ole hyvä ja lue seuraava teksti huolellisesti ymmärtääksesi näkemyksemme ja käytäntömme, jotka liittyvät henkilötietoihisi, samoin kuin miten käytämme niitä. Hyväksyt käytännöissämme kuvatut menettelytavat vierailemalla sivustolla www.fruugo.com (”sivustomme”).

Rekisterinpitäjä on vuoden 2018 yleisen tietosuoja-asetuksen (”asetus”) tarkoituksia varten Fruugo.com Ltd., Fountain Street House, Fountain Street, Ulverston, Cumbria, LA12 7EQ, UK. Rekisterinumero: Z1333679

Olemme palkanneet tietojen yksityisyyspäällikön, joka on vastuussa tähän yksityisyysilmoitukseen liittyvistä kysymyksistä. Mikäli sinulla on jotakin kysyttävää tästä yksityisyysilmoituksesta, myös lakisääteisten oikeuksiesi harjoittamiseen liittyviä pyyntöjä, ole hyvä ja ota yhteyttä tietojen yksityisyyspäällikköön käyttäen alla olevia tietoja.

Täydet tietomme ovat:

  • Oikeussubjektin koko nimi: Fruugo.com Ltd
  • Sähköpostiosoite: dpo@fruugo.com
  • Postiosoite: Fountain Street House, Fountain Street, Ulverston, Cumbria, LA12 7EQ, UK

Sinulla on oikeus tehdä koska tahansa valitus Ison-Britannian tietosuojakysymyksistä vastaavalle valvontaviranomaiselle, joka on Information Commissioner's Office (ICO) (www.ico.org.uk). Arvostaisimme kuitenkin mahdollisuutta käsitellä huolenaiheitasi ennen kuin otat yhteyttä ICO:hon, joten otathan ensi kädessä yhteyttä meihin.


Tietoja, joita saatamme kerätä sinulta

Saatamme kerätä ja käsitellä seuraavia tietoja sinusta:

  • Meille antamasi tiedot. Saatat antaa meille tietoja itsestäsi täyttämällä lomakkeita sivustollamme tai olemalla meihin yhteydessä puhelimella, sähköpostilla tai jollakin muulla tavalla. Niihin kuuluvat tiedot, jotka annat rekisteröityessäsi käyttämään sivustoamme, tilatessasi jonkin palvelumme, etsiessäsi jotakin tuotetta, tehdessäsi tilauksen sivustollamme, osallistuessasi sivustomme keskustelupalstoille tai muille sosiaalisen median alustoille, osallistuessasi kilpailuun, kampanjaan tai kyselytutkimukseen ja ilmoittaessasi ongelmasta sivustollamme. Antamiisi tietoihin saattavat kuulua nimesi, osoitteesi, sähköpostiosoitteesi, rahoitustietoja tai luottokorttitietosi.
  • Sinusta keräämämme tiedot. Saatamme automaattisesti kerätä kunkin sivustollemme tekemäsi vierailun yhdessä seuraavia tietoja:
    • Teknisiä tietoja, mm. tietokoneesi Internetiin yhdistämiseen käytetyn IP-protokollaosoitteen, kirjautumistietosi, selaimesi tyypin ja version, aikavyöhykeasetukset, selaimen laajennustyypit ja -versiot, käyttöjärjestelmän ja alustan; Tietoja vierailustasi, mm. täyden Uniform Resource Locator (”URL”) -napsautusvirran sivustollemme, sivustollamme ja sivustoltamme (myös päivämäärän ja ajankohdan), katsomasi tai etsimäsi tuotteet, sivujen vastausajat, latausvirheet, tietyille sivuille kohdistuvien vierailujen pituudet, tietoja vuorovaikutuksesta sivuilla (esim. vieritykset, napsautukset ja hiiren siirrot kuvan päälle) sekä sivulta pois selaamiseen käytettyjä menetelmiä tai puhelinnumerot, joita on käytetty asiakaspalvelunumeroomme soittamiseen.
  • Muista lähteistä saamamme tiedot. Saatamme vastaanottaa tietoja sinusta, jos käytät mitä tahansa muita verkkosivustoja, joista vastaamme, tai muita tarjoamiamme palveluja. Teemme lisäksi läheistä yhteistyötä kolmansien osapuolten kanssa (esim. liiketoimintakumppanien, teknisten, maksu- ja toimituspalvelujen alihankkijoiden, mainosverkostojen, analytiikantarjoajien, hakutietojen tarjoajien, luottotietojen toimittajien kanssa) ja saatamme saada niiltä sinuun liittyviä tietoja.

Evästeet

Verkkosivustomme käyttää evästeitä erottamaan sinut muista verkkosivustomme käyttäjistä. Se auttaa meitä tarjoamaan sinulle hyvän käyttäjäkokemuksen selatessasi sivustoamme ja lisäksi antaa meidän kehittää sivustoamme. Lukemalla evästekäytäntömme löydät tarkkoja tietoja käyttämistämme evästeistä ja niiden käyttötarkoituksista.


Tietojen käyttäminen

Käytämme sinusta säilyttämiämme tietoja seuraavasti:

  • Meille antamasi tiedot. Käytämme kyseisiä tietoja:
    • täyttääksemme keskinäisten sopimustemme velvoitteet ja antaaksemme sinulle meiltä pyytämäsi tiedot, tuotteet ja palvelut; antaaksemme sinulle tietoja muista tarjoamistamme tuotteista ja palveluista, joiden kaltaisia olet aiemmin ostanut tai joiden kaltaisista olet aiemmin tiedustellut; antaaksemme sinulle tietoja tuotteista tai palveluista, joiden uskomme kiinnostavan sinua. Mikäli olet jo entuudestaan asiakkaamme, otamme sinuun yhteyttä ainoastaan sähköisesti (sähköpostilla tai tekstiviestillä) antaaksemme tietoja tuotteista ja palveluista, joiden kaltaisia olemme jo aiemmin myyneet sinulle tai joiden kaltaisten myynnistä sinulle olemme neuvotelleet kanssasi. Mikäli olet uusi asiakas, otamme sinuun yhteyttä sähköisesti ainoastaan siinä tapauksessa, että olet suostunut siihen. Mikäli et halua meidän käyttävän tietojasi tällä tavalla, olethan hyvä ja rastitat asianmukaisen Peruuta tilaus -ruudun, joka löytyy tietojesi keräämiseen käyttämästämme lomakkeesta tai sähköpostista: ilmoittaaksemme sinulle palvelumuutoksista; varmistaaksemme, että sivustomme sisältö esitetään sinulle ja tietokoneellesi mahdollisimman tehokkaalla tavalla.
  • Sinusta keräämämme tiedot. Käytämme kyseisiä tietoja:
    • hallitaksemme sivustoamme, samoin kuin sisäiseen toimintaan, esim. vianmääritykseen, tietoanalyysiin, testaukseen, tutkimukseen, tilastointiin ja kyselyihin; parantaaksemme sivustoamme ja varmistaaksemme, että sisältö esitetään sinulle ja tietokoneellesi mahdollisimman tehokkaalla tavalla; antaaksemme sinun halutessasi osallistua palvelumme vuorovaikutuksellisiin ominaisuuksiin; osana ponnistuksiamme pitää sivustomme turvallisena ja luotettavana; mitataksemme tai ymmärtääksemme sinulle ja muille tarjoamiemme mainosten tehokkuutta ja toimittaaksemme sinulle asianmukaista mainontaa; antaaksemme sinulle ja sivustomme muille käyttäjille ehdotuksia ja suosituksia tuotteista tai palveluista, jotka saattavat kiinnostaa sinua tai heitä.

Lisäksi keräämme, käytämme ja jaamme sellaisia koostetietoja kuin tilastollisia tai demografisia tietoja missä tahansa tarkoituksessa. Koostetiedot saattavat olla lähtöisin henkilötiedoistasi, mutta lainsäädäntö ei tulkitse niitä henkilötiedoiksi, koska ne eivät paljasta henkilöllisyyttäsi suoraan tai välillisesti. Saatamme esimerkiksi koota käyttötietojasi laskeaksemme verkkosivuston jonkin tietyn ominaisuuden käyttäjien prosenttimäärän. Jos kuitenkin yhdistämme tai liitämme koostetiedot henkilötietoihisi niin, että sinut voidaan suoraan tai välillisesti tunnistaa niiden avulla, kohtelemme siinä tapauksessa yhdistettyjä tietoja henkilötietoina, joita käytetään yhtäpitävästi tämän yksityisyysilmoituksen kanssa.

Emme kerää sinusta minkäänlaisia henkilötietojen erityisiä tietoryhmiä (sellaisia kuin tietoja rodustasi tai etnisyydestäsi, uskonnollisesta tai filosofisesta vakaumuksestasi, sukupuolielämästäsi, sukupuolisesta suuntautumisestasi, poliittisista mielipiteistäsi, jäsenyydestäsi ammattiyhdistyksissä, tietoja terveydestäsi ja geneettisiä ja biometrisiä tietoja). Emme myöskään kerää tietoja rikosoikeudellisista rangaistuksista tai rikoksista.

Kun lainsäädäntö tai keskinäisen sopimuksemme ehdot velvoittavat meidät keräämään henkilötietojasi, muttet pyydettäessä anna kyseisiä tietoja, emme välttämättä pysty noudattamaan keskinäistä sopimustamme tai sopimusta, jonka yritämme solmia kanssasi (esimerkiksi välittääksemme sinulle tuotteita tai palveluja). Sellaisessa tapauksessa saatamme joutua peruuttamaan meiltä tilaamasi tuotteen tai palvelun, mutta mikäli näin on asianlaita, ilmoitamme sinulle siitä.


Kuvaamme seuraavaksi taulukon muodossa kaikki tavat, joilla saatamme käyttää henkilötietojasi ja millainen oikeudellinen perusta meillä on siihen. Olemme myös tarvittaessa maininneet oikeutetut perusteemme.

Tarkoitus/Toiminta

Tietojen tyyppi

Käsittelyn oikeudellinen perusta (sis. oikeutetut perusteet)

Rekisteröidäksemme sinut uudeksi asiakkaaksi(a) Henkilöllisyystiedot (b) Yhteystiedot (c) ProfiilitiedotKanssasi tekemämme sopimuksen täytäntöönpano.
Käsitelläksemme ja toimittaaksemme tilauksesi, mm.: suoritusten, maksujen ja veloitusten hallinnassa; ja hallitessamme tiedustelujasi asiakaspalveluryhmämme välityksellä, mihin saattaa kuulua ryhmillemme soitettujen puheluiden tallentaminen.(a) Henkilöllisyystiedot (b) Yhteystiedot (c) Rahoitustiedot (d) Rahansiirtotiedot (e) Markkinointi- ja viestintätiedotKanssasi tekemämme sopimuksen täytäntöönpano. Saatamme myös käyttää joitakin tiedusteluihisi liittyviä tietoja oikeutettuja perusteitamme varten tai varmistaaksemme, että asiakaspalvelumme laatukriteerit täyttyvät.
Kerätäksemme ja periäksemme tilaukseesi liittyvät, meille velkaa olemasi rahat(a) Henkilöllisyystiedot (b) Yhteystiedot (c) Rahoitustiedot (d) RahansiirtotiedotVälttämättömiä oikeutettujen perusteidemme kannalta (periäksemme erääntyvät saatavamme).
Arvioidaksemme petosriskin(a) Henkilöllisyystiedot (b) Yhteystiedot (c) Rahoitustiedot (d) Rahansiirtotiedot (e) Tekniset tiedotVälttämättömiä oikeutettujen perusteidemme kannalta: varmistaaksemme, etteivät maksut ole vilpillisiä
Käsitelläksemme meiltä hankkimaasi lahjakorttia(a) Henkilöllisyystiedot (b) Yhteystiedot (c) Rahoitustiedot (d) RahansiirtotiedotKanssasi tekemämme sopimuksen täytäntöönpano.
Ilmoittaaksemme sinulle lakisääteisiin velvoitteisiimme ja asiakirjoihimme liittyvistä asioista, mm. muutoksista yksityisyyskäytäntöjemme ehtoihin(a) Henkilöllisyystiedot (b) Yhteystiedot (c) ProfiilitiedotVälttämättömiä oikeutettujen perusteidemme kannalta: varmistaaksemme, että asiakkaamme pysyvät ajan tasalla muutoksista.
Voidaksemme parantaa tarjontaamme asiakkaillemme, mm. pyytämällä sinua kirjoittamaan arvostelun tai osallistumaan kyselyyn tai kertomaan asiakkaan näkemyksiä(a) Henkilöllisyystiedot (b) Yhteystiedot (c) Profiilitiedot (d) Markkinointi- ja viestintätiedotVälttämättömiä oikeutettujen perusteidemme kannalta (tutkiaksemme, miten asiakkaat käyttävät tuotteitamme/palvelujamme, parantaaksemme tarjontaamme asiakkaillemme, kehittääksemme tarjontaamme ja kasvattaaksemme liiketoimintaamme).
Antaaksemme sinun osallistua palkintoarvontaan tai kilpailuun(a) Henkilöllisyystiedot (b) Yhteystiedot (c) Profiilitiedot (d) Käyttötiedot (e) Markkinointi- ja viestintätiedotKanssasi tekemämme sopimuksen täytäntöönpano kampanjan toteuttamiseksi ja kilpailun/palkintoarvonnan järjestämiseksi. Lisäksi saatamme käyttää osallistumistasi oikeutettuja perusteitamme varten, eli ymmärtääksemme asiakaspohjaamme tehokkaammin.
Hallitaksemme ja suojellaksemme liiketoimintaamme ja tätä verkkosivustoa (mm. vianmääritykseen, tietojen analysointiin, testaamiseen, järjestelmän ylläpitoon, tukeen, raportointiin ja tietojen isännöintiin)(a) Henkilöllisyystiedot (b) Yhteystiedot (c) Profiilitiedot (d) Tekniset tiedotVälttämättömiä oikeutettujen perusteidemme kannalta (liiketoimintamme harjoittamiseksi, hallinnon ja IT-palvelujen käyttöön, verkkoturvallisuutta varten, petosten estämiseksi ja liiketoiminnan uudelleenorganisoinnin tai ryhmän uudelleenjärjestelyharjoituksen yhteydessä).
Toimittaaksemme sinulle olennaista verkkosivuston sisältöä, mainoksia ja muuta markkinointimateriaalia tai ymmärtääksemme sinulle tarjoamme mainonnan tehokkuuden(a) Henkilöllisyystiedot (b) Yhteystiedot (c) Profiilitiedot (d) Käyttötiedot (e) Markkinointi- ja viestintätiedot (f) Tekniset tiedotVälttämättömiä oikeutettujen perusteidemme kannalta (tutkiaksemme, miten asiakkaat käyttävät tuotteitamme/palveluitamme, kehittääksemme niitä, kasvattaaksemme liiketoimintaamme, informoidaksemme markkinointistrategiaamme ja parantaaksemme tarjontaamme sinulle). Huomaathan, että mikäli evästeitä käytetään tässä tarkoituksessa, evästekäytäntömme kattavat asian erikseen.
Käyttääksemme tietojen analytiikkaa parantaaksemme verkkosivustoamme, tuotteitamme/palvelujamme, markkinointiamme, asiakassuhteitamme ja asiakaskokemuksia(a) Tekniset tiedot (b) KäyttötiedotNecessary for our legitimate interests (to define types of customers for our products and services, to keep our website updated and relevant, to develop our business and to inform our marketing strategy). Please note that where cookies are used for this purpose, this is covered by our Cookies Policy.
Antaaksemme sinulle ehdotuksia ja suosituksia tuotteista tai palveluista, jotka saattavat kiinnostaa sinua(a) Henkilöllisyystiedot (b) Yhteystiedot (c) Tekniset tiedot (d) Käyttötiedot (e) ProfiilitiedotVälttämättömiä oikeutettujen perusteidemme kannalta (kehittääksemme tuotteitamme/palvelujamme ja kasvattaaksemme liiketoimintaamme sekä parantaaksemme tarjontaamme sinulle).

Tietojesi luovuttaminen

Saatamme jakaa henkilötietojasi mille tahansa ryhmämme jäsenelle, toisin sanoen tytäryhtiöillemme sekä viimesijaista hallintayhtiötämme tytäryhtiöineen, kuten on määritetty Ison-Britannian Companies Act 2006 -asetuksen pykälässä 1159.

Saatamme jakaa tietojasi tietyille kolmansille osapuolille, mm.

  • liikekumppaneille, toimittajille ja alihankkijoille pannaksemme sinun kanssasi tai niiden kanssa tekemämme sopimuksen täytäntöön. Mainostajille ja mainosverkostoille, jotka tarvitsevat tietoja valitakseen ja näyttääkseen asianmukaisia mainoksia sinulle ja muille. Emme luovuta mainostajillemme tietoja tunnistettavissa olevista henkilöistä, mutta saatamme antaa niille koostetietoja käyttäjistämme. Saatamme niin ikään käyttää kyseisiä koostetietoja auttaaksemme mainostajia kohtaamaan juuri sellaisen yleisön, jota ne tavoittelevat. Saatamme käyttää sinulta keräämiämme henkilötietoja voidaksemme toteuttaa mainostajiemme toiveet näyttämällä niiden mainoksen tällaiselle kohdeyleisölle. Jakaessamme henkilötietoja kyseisten yhtiöiden kanssa velvoitamme ne pitämään tiedot turvassa, eikä niiden tule käyttää henkilötietojasi omiin markkinointitarkoituksiinsa. Analytiikan ja hakukoneiden tarjoajille, jotka auttavat meitä sivustomme parantamisessa ja optimoinnissa. Luottotietojen tarjoajille arvioidaksemme luottokelpoisuutesi silloin, kun se on ehtona sille, että voimme tehdä sopimuksen kanssasi.

Voimme luovuttaa henkilötietosi kolmansille osapuolille:

  • Siinä tapauksessa, että ostamme tai myymme liiketoimintaa tai muita varoja, jolloin saatamme luovuttaa henkilötietojasi sellaisen liiketoiminnan tai muiden varojen aiotulle myyjälle tai ostajalle. Mikäli siirto tai myynti toteutuu, henkilötietosi vastaanottava organisaatio voi käyttää tietojasi samoin kuin mekin.
  • Mikäli Fruugo.com Ltd tai käytännössä katsoen kaikki sen varat tulevat kolmannen osapuolen ostamaksi, missä tapauksessa sen asiakkaistaan säilyttämät henkilötiedot ovat osa siirrettyjä varoja. Mikäli meillä on velvollisuus luovuttaa tai jakaa henkilötietojasi noudattaaksemme lakisääteisiä velvoitteita tai toimeenpannaksemme tai soveltaaksemme toimitus- ja muiden sopimustemme käyttöehtoja; tai suojellaksemme Fruugo.com Ltd:n, asiakkaidemme tai muiden tahojen oikeuksia, omaisuutta tai turvallisuutta. Siihen kuuluu tietojen jakaminen muille yrityksille tai organisaatioille petosten estämisen tai luottoriskien vähentämisen takia.

Kansainväliset siirrot

Joidenkin Fruugon jälleenmyyjien toimipaikka on Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolella. Tekemäsi ostoksen täytäntöön panemisesta johtuvaan henkilötietojesi käsittelyyn saattaa liittyä tietojen siirtämistä muualle kuin ETA:an tai sellaisiin maihin, joiden Euroopan komissio on katsonut tarjoavan riittävän suojan henkilötiedoille.

Alla on luettelo Fruugon jälleenmyyjien tämänhetkisistä sijaintimaista:

  • Itävalta
  • Belgia
  • Tšekki
  • Tanska
  • Suomi
  • Ranska
  • Saksa
  • Kreikka
  • Unkari
  • Irlanti
  • Italia
  • Luxemburg
  • Alankomaat
  • Norja
  • Puola
  • Portugali
  • Romania
  • Venäjä
  • Slovakia
  • Espanja
  • Ruotsi
  • Sveitsi
  • Yhdistynyt kuningaskunta
  • Kiina
  • Intia
  • Malesia
  • Filippiinit
  • Singapore
  • Israel
  • Saudi-Arabia
  • Turkki
  • Yhdistyneet Arabiemiirikunnat
  • Kanada
  • Yhdysvallat
  • Australia
  • Uusi Seelanti
  • Etelä-Afrikka

Minne tallennamme henkilötietosi

Sinusta keräämämme tiedot saatetaan siirtää ja tallentaa Euroopan talousalueella (”ETA”) sijaitsevaan kohteeseen. Lisäksi sitä saattaa käsitellä henkilöstö, joka toimii ETA:n sisällä joko meille tai jollekin toimittajistamme.

Kaikki meille luovuttamasi tiedot tallennetaan turvallisille palvelimillemme. Kaikki rahansiirrot salataan käyttäen SSL-tekniikkaa. Emme tallenna maksu- tai luottokorttitietoja emmekä myöskään jaa asiakastietoja kolmansien osapuolten kanssa muuten kuin aiemmin kuvatuista syistä.

Mikäli olemme myöntäneet sinulle (tai mikäli olet valinnut itsellesi) salasanan, joka antaa sinulle käyttöoikeudet tiettyihin osiin sivustoamme, olet vastuussa salasanan pitämisestä luottamuksellisena. Pyydämme sinua olemaan jakamatta salasanaasi kenenkään kanssa.

Valitettavasti tietojen siirtäminen Internetin välityksellä ei voi koskaan olla täysin turvattua. Vaikka teemme aina parhaamme henkilötietojesi suojelemiseksi, emme voi taata sivustollemme siirrettyjen tietojen turvallisuutta, vaan kaikki tiedonsiirto tapahtuu omalla vastuullasi. Vastaanotettuamme tietosi sovellamme ankarasti säädeltyjä toimintatapoja ja tietoturvaominaisuuksia yrittääksemme estää niiden luvattoman käytön.


Tietojen käyttöoikeudet

Asetus antaa sinulle oikeuden nähdä sinusta säilytettävät tiedot. Käyttöoikeutesi voidaan toteuttaa asetuksen mukaisesti. Ota yhteyttä osoitteeseen dpo@fruugo.com.

Oikeutesi

Sinulla on oikeus pyytää meitä olemaan käsittelemättä henkilötietojasi markkinointitarkoituksiin. Voit käyttää oikeuttasi estää sellaisen käsittelyn valitsemalla tietyt ruudut tietojesi keräämiseen käyttämistämme lomakkeista. Voit niin ikään käyttää oikeuttasi koska tahansa ottamalla meihin yhteyttä osoitteessa dpo@fruuogo.com.

Tietosuojalait antavat sinulle tietyissä tapauksissa oikeuksia henkilötietoihisi liittyen. Ole hyvä ja lue alla oleva teksti saadaksesi tietää enemmän kyseisistä oikeuksista:

Pyytää nähdä henkilötietosi (tunnettu nimellä ”rekisteröidyn tiedonsaantipyyntö”). Se antaa sinulle mahdollisuuden saada kopion sinusta säilyttämistämme henkilötiedoista ja tarkistaa, että käsittelemme niitä lainmukaisesti.

Pyytää sinusta säilyttämiemme henkilötietojen korjaamista. Se antaa sinulla mahdollisuuden korjata sinusta mahdollisesti säilyttämiämme epätäydellisiä tai virheellisiä tietoja, joskin saatamme joutua vahvistamaan meille antamiesi uusien tietojen paikkansapitävyyden.

Pyytää henkilötietojesi poistamista. Se antaa sinulle mahdollisuuden pyytää meitä tuhoamaan tai poistamaan henkilötietosi silloin, kun meillä ei ole hyvää syytä niiden käsittelemisen jatkamiseen. Sinulla on niin ikään oikeus pyytää meitä tuhoamaan tai poistamaan henkilötietosi silloin, kun olet menestyksekkäästi käyttänyt oikeuttasi vastustaa niiden käsittelyä (ks. alempana), kun olemme käsitelleet niitä lainvastaisesti tai kun olemme velvoitetut poistamaan henkilötietosi paikallisten lakien noudattamiseksi. Huomaathan kuitenkin, ettemme kenties aina pysty toteuttamaan poistopyyntöäsi määrätyistä lakiteknisistä syistä, joista, sikäli kuin sellaisia on, ilmoitetaan sinulle pyyntösi yhteydessä.

Vastustaa henkilötietojesi käsittelyä silloin, kun nojaudumme oikeutettuihin perusteisiimme (tai kolmannen osapuolen oikeutettuihin perusteisiin) ja jokin omaan tilanteeseesi liittyvä saa sinut vastustamaan käsittelyä siksi, että tunnet sen vaikuttavan perustavanlaatuisiin oikeuksiisi ja vapauksiisi. Sinulla on niin ikään oikeus vastustaa sitä silloin, kun käsittelemme henkilötietojasi suoramarkkinointisyistä. Saatamme joissakin tapauksissa osoittaa, että meillä on tietojesi käsittelemiseen pakottavia oikeutettuja perusteita, jotka syrjäyttävät oikeutesi ja vapautesi.

Pyytää henkilötietojesi käsittelemisen rajoittamista. Se antaa sinulle mahdollisuuden pyytää meitä keskeyttämään henkilötietojesi käsittelemisen seuraavissa tapauksissa: (a) mikäli haluat meidän näyttävän tietojen paikkansapitävyyden toteen; (b) mikäli tietojen käyttömme on lainvastaista, muttet halua meidän poistavan tietojasi; (c) mikäli haluat meidän säilyttävän tiedot silloinkin, kun emme itse enää tarvitse niitä, tarvitessasi niitä oikeudellisen vaateen perustelemiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi; tai (d) mikäli olet vastustanut tietojesi käyttöä, mutta meidän tarvitsee vahvistaa, onko meillä pakottavia oikeutettuja perusteita niiden käyttämiseen.

Pyytää henkilötietojesi siirtämistä itsellesi tai kolmannelle osapuolelle. Annamme henkilötietosi sinulle tai valitsemallesi kolmannelle osapuolelle jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja konelukuisessa muodossa. Huomaathan, että edellä mainittu soveltuu ainoastaan automatisoituihin tietoihin, joiden käyttämiseen annoit meille alkuaan luvan, tai kun käytimme tietoja pannaksemme kanssasi tekemämme sopimuksen täytäntöön.

Peruuttaa koska tahansa suostumuksesi siinä tapauksessa, että nojaudumme suostumukseesi käsitelläksemme henkilötietojasi. Se ei kuitenkaan vaikuta ennen suostumuksesi peruuttamista toimeenpannun käsittelyn lainmukaisuuteen. Mikäli peruutat suostumuksesi, emme välttämättä pysty tarjoamaan sinulle tiettyjä tuotteita tai palveluja. Mikäli näin on asianlaita, ilmoitamme sinulle asiasta peruuttaessasi suostumuksesi.

Mikäli haluat käyttää mitä tahansa yllä selostetuista oikeuksistasi, ole hyvä ja ota meihin yhteyttä dpo@fruugo.com.

Sinun ei tarvitse maksaa korvausta henkilötietojesi näkemisestä (tai minkä tahansa muiden oikeuksiesi käytöstä). Saatamme kuitenkin veloittaa kohtuullisen maksun, mikäli pyyntösi on selvästi perusteeton, toistuva tai liiallinen. Voimme sellaisessa tapauksessa myös kieltäytyä suostumasta pyyntöösi.

Saatamme joutua pyytämään sinulta määrättyjä tietoja voidaksemme vahvistaa henkilöllisyytesi ja varmistaa oikeutesi henkilötietojesi näkemiseen (tai minkä tahansa muiden oikeuksiesi käyttöön). Kyseessä on turvatoimi sen varmistamiseksi, ettei henkilötietojasi luovuteta kenellekään, jolla ei ole oikeuksia niiden näkemiseen. Saatamme myös ottaa sinuun yhteyttä pyytääksemme pyyntöösi liittyviä lisätietoja nopeuttaaksemme vastaamistamme.

Yritämme vastata kaikkiin oikeutettuihin pyyntöihin yhden kuukauden kuluessa. Meiltä voi joskus kulua kuukautta pidempi aika, mikäli pyyntösi on erityisen monimutkainen tai mikäli olet esittänyt useita pyyntöjä. Siinä tapauksessa ilmoitamme sinulle asiasta ja pidämme sinut ajan tasalla.


Sanasto

Oikeudellinen peruste

  • Oikeutettu peruste merkitsee liiketoimintamme intressejä harjoittaa ja johtaa liiketoimintaamme niin, että pystymme tarjoamaan sinulle parhaan palvelun/tuotteen sekä parhaan ja turvallisimman kokemuksen. Varmistamme, että ennen kuin käsittelemme henkilötietojasi oikeutettujen perusteidemme takia, otamme huomioon ja punnitsemme käsittelyn mahdolliset vaikutukset sinuun (sekä myönteiset että kielteiset), samoin kuin oikeutesi. Emme käytä henkilötietojasi sellaiseen toimintaan, jossa omat intressimme syrjäyttävät sinuun kohdistuvan vaikutuksen (ellei meillä ole sinun suostumustasi tai lainsäädäntö muutoin vaadi tai salli meidän tekevän niin). Voit ottaa meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoja siitä, kuinka vertaamme oikeutettuja perusteitamme sinuun mahdollisesti kohdistuviin vaikutuksiin jonkin määrätyn toiminnan yhteydessä.
  • Sopimuksen täytäntöönpano merkitsee tietojesi käsittelemistä silloin, kun se on välttämätöntä sellaisen sopimuksen täytäntöön panemiseksi, jonka osapuoli olet, tai ryhtyäksemme pyyntöihisi liittyviin toimenpiteisiin ennen sellaisen sopimuksen solmimista.
  • Lakisääteisen tai oikeudellisen velvoitteen noudattaminen merkitsee henkilötietojesi käsittelemistä silloin, kun se on välttämätöntä jonkin meihin kohdistuvan lakisääteisen tai oikeudellisen velvoitteen noudattamiseksi.

Kolmannet osapuolet

Ulkoiset kolmannet osapuolet

  • Käsittelijöinä toimivat palveluntarjoajat, jotka tarjoavat IT- ja järjestelmänhallintapalveluja.
  • Käsittelijöinä tai yhteisinä rekisterinpitäjinä toimivat yritysneuvojat, esim. Isoon-Britanniaan sijoittautuneet lakiasiaintoimistot, pankit, tilintarkastamot ja vakuuttajat, jotka tarjoavat neuvonta-, pankki-, lakiasiain-, vakuutus- ja kirjanpitopalveluja.
  • Käsittelijöinä tai yhteisinä rekisterinpitäjinä toimivat, Isoon-Britanniaan sijoittautuneet Ison-Britannian vero- ja tullilaitos HM Revenue & Customs, sääntely- ja muut viranomaiset, jotka vaativat tietyissä tilanteissa toiminnasta ilmoittamista tai sen käsittelyä.
  • Määrätyt kolmannet osapuolet, esimerkiksi (luettelo ei ole täydellinen) PayPal, Bing, MailChimp, Google, Facebook, jotka tarjoavat maksupalveluja, markkinointipalveluja, analytiikkaohjelmistoja ja/tai asiakaspalvelun hallintaohjelmistoja.

Muutoksia yksityisyyskäytäntöihimme

Tämä versio päivitettiin viimeksi 24. toukokuuta 2018, ja aiemmat versiot voi saada ottamalla meihin yhteyttä. Kaikki yksityisyyskäytäntöihimme vastedes tekemämme muutokset julkaistaan tällä sivulla ja tarvittaessa sinulle ilmoitetaan muutoksesta sähköpostilla. Ole hyvä ja vieraile tällä sivulla säännöllisesti nähdäksesi yksityisyyskäytäntöjemme mahdolliset päivitykset tai muutokset.


Yhteydenotto

Näihin yksityisyyskäytäntöihin liittyvät kysymykset, kommentit ja pyynnöt ovat tervetulleita, ja ne tulee lähettää osoitteeseen dpo@fruugo.com.


Fruugo.com Ltd – evästekäytäntö

Käyttämällä tätä sivustoa ja sallimalla evästeet selaimesi asetuksissa annat Fruugolle suostumuksesi evästeiden käyttöön alla esitettyjä tarkoituksia varten. Käytämme evästeitä, jotta voisimme tarjota sinulle mahdollisimman sujuvan ostokokemuksen.


Mitä evästeet ovat?

Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, joita vierailemasi sivustot lataavat ja tallentavat tietokoneellesi tai mobiililaitteellesi. Jos evästeteknologia ei ole käytettävissä, evästeiden sijaan saatetaan käyttää nimettömiä tunnisteita. Nimettömät tunnisteet ovat satunnaisia merkkijonoja, joita käytetään samoihin tarkoituksiin kuin evästeitä.

Selaimesi käyttää evästetiedostoa vain silloin kun vierailet sivustolla, joka loi evästeen. Evästeet helpottavat sivustojen käyttämistä, sillä ne mahdollistavat esimerkiksi automaattisen sisäänkirjautumisen sekä asetusten ja ostoskorin sisällön muistamisen. Evästeiden ansiosta Fruugon kaltaiset sivustot voivat tarjota asiakkailleen henkilökohtaisia ostokokemuksia.

Vain sivusto, joka on luonut tietyn evästeen, voi käyttää sen sisältämiä tietoja. Evästeet voivat välittää vain sellaisia tietoja, joita olet paljastanut vierailemallesi sivustolle.


Käytämme seuraavanlaisia evästeitä:

  • Ehdottoman tarpeelliset evästeet. Näitä evästeitä sivustomme tarvitsee toimiakseen. Ehdottoman tarpeellisia ovat esimerkiksi evästeet, jotka mahdollistavat sivuston suojattuihin osiin kirjautumisen, ostoskorin käyttämisen tai e-laskutuspalveluiden hyödyntämisen.
  • Suorituskykyevästeet. Näiden evästeiden avulla voimme tunnistaa ja laskea kävijämääriä sekä nähdä, miten kävijät liikkuvat sivustollamme käyttäessään sitä. Tämä auttaa meitä parantamaan sivustomme toimivuutta, sillä voimme esimerkiksi varmistaa, että käyttäjät löytävät etsimänsä asiat helposti.

Fruugon käyttämät evästeet esitetään alla olevassa luettelossa yksityiskohtaisesti. Luettelossa mainitaan evästeiden asettajat ja niiden tarkoitukset. Jos asettajan nimi on jokin muu kuin "Fruugo", kyseessä on kolmannen osapuolen yhtiökumppani, joka auttaa meitä parantamaan selauskokemustasi.

Luokka

Asettaja

Tarkoitus

Ehdottoman tarpeellinenFruugoFruugo käyttää evästeitä mahdollistaakseen muutamia perustoimintoja, joita tarvitaan, jotta sivustomme selaaminen ja ostosten tekeminen olisi mahdollista. Yksi näistä toiminnoista on ostoskoriin lisättyjen tuotteiden muistaminen. Näiden evästeiden keräämiä tietoja käytetään vain tähän tarkoitukseen, eikä niitä koskaan jaeta tai myydä kolmansille osapuolille.
SuorituskykyGoogle Adwords; MSN/Bing; Double Click; Facebook; AppNexus, Ve Interactive, Captify, FLXONEGoogle Adwords; MSN/Bing; Double Click; Facebook; AppNexus, Ve Interactive, Captify, FLXONE käyttävät evästeitä (tai mahdollisesti nimettömiä tunnisteita) seuratakseen maksamiamme mainoksia. Käytämme näiden evästeiden keräämiä tietoja määrittääksemme, mikä on tehokkain sijainti mainoksillemme. Kukin yksittäinen mainostaja käyttää omia seurantaevästeitään, ja kerätyt tiedot eivät ole luottamuksellisia tai keskenään vaihtokelpoisia.
SuorituskykyGoogle Analytics (including Universal Analytics and Google Analytics for Display Advertisers)Google Analytics käyttää evästeitä (tai mahdollisesti nimettömiä tunnisteita) kerätäkseen tietoja, jotka auttavat meitä ymmärtämään, miten ihmiset käyttävät sivustoamme. Hyödynnämme näitä tietoja tunnistaaksemme, miten ja missä kohdin voimme parantaa asiakaskokemusta. Lisäksi tiedot auttavat meitä määrittämään, mikä on tehokkain sijainti mainoksillemme. Näiden evästeiden keräämät tiedot ovat nimettömiä. Evästeet eivät kerää yksilöllisiä asiakastietoja, eikä tietoja koskaan jaeta muiden kolmansien osapuolten kanssa. Poikkeuksena on DoubleClick Campaign Manager, joka on Googlen kokonaan omistama tuote.
SuorituskykyPingdomPingdom valvoo verkkosovelluksia reaaliajassa, jotta voisimme mitata ja seurata sovellustemme ja sivustomme perusrakenteen suorituskykyä. Käytämme Pingdomia kerätäksemme tietoja sivujen latausajoista sekä vasteajasta. Tällä tavalla voimme taata palvelumme laadun.
SuorituskykyFullStoryFullStory tallentaa ja toistaa sivustomme todellisten käyttäjien kokemukset nimettömästi. Tiedot auttavat meitä ymmärtämään, kuinka käyttäjät liikkuvat sivustollamme, ja voimme parantaa tämän pohjalta asiakaskokemusta.

Evästeiden kesto:

Istuntoevästeet

Istuntoevästeet tallennetaan tietokoneesi muistiin selausistuntosi keston ajaksi. Ne poistuvat käytöstä, kun istunto on ollut käyttämättömänä jonkin aikaa, ja ne poistetaan automaattisesti tietokoneeltasi, kun selain suljetaan. Näiden evästeiden ansiosta voit liikkua sivulta toiselle tarvitsematta kirjautua sisään toistuvasti.

Pysyvät evästeet

Pysyvät evästeet tallennetaan tietokoneesi muistiin, eikä niitä poisteta, kun selain suljetaan. Pysyviä evästeitä käytetään sivustokohtaisten asetusten säilyttämiseen; asetukset muistetaan, kun vierailet sivustolla seuraavan kerran. Niiden avulla voidaan myös analysoida kävijöiden ostokäyttäytymistä sekä kerätä tietoja kävijämääristä ja kullakin yksittäisellä sivulla keskimäärin vietetystä ajasta. Saatujen tietojen avulla selvitetään, kuinka hyvin sivusto toimii ja mitä parannettavaa siinä on.

Flash-evästeet (eli LSO-tiedostot)

Adobe Flash on luultavasti asennettuna tietokoneellesi. Flash-elementtejä sisältävät sivustot voivat tallentaa tietokoneellesi pieniä tiedostoja, joita käytetään samaan tapaan kuin evästeitä.

Flash-evästeet voivat myös tehdä varmuuskopioita muihin evästeisiin tallennetuista tiedoista. Kun poistat evästeitä, Flash-evästeesi säilyvät ennallaan. Niinpä jokin sivusto saattaa yhä tunnistaa sinut, jos se on tehnyt varmuuskopion poistetun evästeen tiedoista Flash-evästeeseen.


Evästeiden hallinta:

Voit poistaa evästeitä helposti tietokoneeltasi tai mobiililaitteeltasi selaimesi avulla. Jokainen selain on erilainen, joten katso oman selaimesi ohjevalikosta (tai matkapuhelimesi käyttöohjeista), miten voit muuttaa evästeasetuksia.

Voit poistaa evästeet käytöstä tai saada ilmoituksia uusista evästeistä, jotka lähetetään tietokoneeseesi tai mobiililaitteeseesi. Huomaathan, että jos päätät poistaa evästeet käytöstä, et voi hyödyntää sivustomme kaikkia ominaisuuksia.