Peruutukset ja muutokset

Päivitetty: toukokuu 2024

Peruutukset 

Kuten käyttöehdoissamme ja peruuttamisoikeuskäytännössämme todetaan, sovellettavan lainsäädännön mukaan Euroopan unionissa, Euroopan talousalueella ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa asuvilla kuluttajilla on oikeus irtisanoa tietyt verkko-ostokset tai peruuttaa ne ja saada ne hyvitettyä. Irtisanomis- tai peruuttamisoikeus (josta käytetään jäljempänä yhteisnimitystä peruuttamisoikeus) antaa Euroopan unionin, Euroopan talousalueen ja Yhdistyneen kuningaskunnan kuluttajille mahdollisuuden peruuttaa fyysisen tavaran oston 14 vuorokauden kuluessa toimituksen vastaanottamisesta ja palauttaa ostoksensa hyvitystä vastaan.

Sen ohella mutta kuitenkaan rajoittamatta Euroopan unionissa, Euroopan talousalueella ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa sovellettavaa peruuttamisoikeutta Fruugo tarjoaa vapaaehtoisesti palautusajan kaikille asiakkaille maailmanlaajuisesti (tutustu Palautukset-sivuumme).

Huomaathan, että useimmissa tapauksissa tilausta ei ole mahdollista peruuttaa ennen sen lähettämistä, koska useimpien tilausten toimitusprosessi alkaa välittömästi (poikkeuksia ovat esimerkiksi sellaiset tuotteet, joita koskee tietty läpimenoaika).

Jos haluat peruuttaa ostoksesi, tutustu peruuttamisoikeuskäytäntöömme ja käy interaktiivisessa ohjekeskuksessamme.

Huomaathan, ettei kieltäytyminen tilauksen vastaanottamisesta ole pätevä peruuttamistapa. Sinulle palautettavasta maksusta vähennetään palautuspostikulut, jos kieltäydyt vastaanottamasta tilausta.

Muutokset 

Joissakin tapauksissa voi olla mahdollista tehdä tilaukseen pieniä muutoksia, mutta vain, jos jälleenmyyjä ei ole vielä vahvistanut tai lähettänyt tilausta. Pieniä muutoksia ovat esimerkiksi tuotteen koon tai värin muuttaminen tai vähäiset muutokset toimitusosoitteeseen. Ei ole mahdollista vaihtaa toiseen tuotteeseen, joka on eri arvoinen, eikä vaihtaa toimitusosoitetta kokonaan toiseen osoitteeseen.

Jos haluat yrittää muuttaa tilausta

  1. Siirry ohjekeskukseemme (palaamalla edelliselle sivulle) ja vastaa muutamaan nopeaan interaktiiviseen kysymykseen. 

Jos tilausta ei voi muuttaa, esimerkiksi jos tilaus on jo lähetty, odota toimitusta ja palauta sitten tuotteet. Lisätietoa palautuksesta löydät usein kysyttyjen kysymysten kohdasta Palautukset, hyvitykset ja vaihdot. 

Jos olet antanut toimitusosoitteen väärin, etkä pysty päivittämään sitä, katso lisätietoja napsauttamalla tässä.